Όροι Ενοικίασης

Ηλικία Οδηγού

Το όριο ηλικίας είναι 19-72 ετών.

Χρέωση νέου οδηγού για ηλικίες 19-20 ετών: 10,00 EUR/ημέρα, 60,00 EUR/εβδομάδα

Χρέωση νέου οδηγού για ηλικίες 21-24 ετών: 5,00 EUR/ημέρα, 30,00 EUR/εβδομάδα

Οδηγός άνω των 72 ετών κατόπιν αιτήματος (ανάλογα θα εφαρμοστεί επιπλέον χρέωση)

Απαραίτητα Έγγραφα

 • Κατά την παραλαβή ενοικίασης ενός οχήματος απαιτούνται έγκυρη άδεια οδήγησης και διαβατήριο/ταυτότητα.
 • Η άδεια οδήγησης πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 1 έτος.
 • Εάν η άδεια οδήγησης δεν είναι γραμμένη με λατινικούς ή κυριλλικούς χαρακτήρες, απαιτείται διεθνής άδεια οδήγησης.
 • Σε περίπτωση που κάποιος πελάτης φτάσει στο γραφείο ενοικίασης χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, όπως αναφέρεται παραπάνω, η κράτηση θα ακυρωθεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν επιστρέφονται τα χρήματα.

Επιπλέον Οδηγοί

Επιτρέπονται επιπλέον οδηγοί με κόστος 3,50 EUR/ημέρα. Το όχημα πρέπει να οδηγείται μόνο από τους οδηγούς που αναφέρονται στο συμφωνητικό ενοικίασης. Το όχημα απαγορεύεται να οδηγείται από άτομα που δεν αναφέρονται στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Τρόποι Πληρωμής / Προέγκριση

Ως τρόπο πληρωμής για την ενοικίαση ενός οχήματος δεχόμαστε πιστωτικές κάρτες Master και VISA, χρεωστικές κάρτες και μετρητά.

Για μια συναλλαγή προέγκρισης δεχόμαστε μόνο πιστωτικές MasterCard και VISA.

Προέγκριση

Η προέγκριση ή η κατάθεση είναι μια προσωρινή κράτηση (χωρίς χρέωση) των ποσών που εγγυώνται ότι ένας οδηγός θα πληρώσει για πιθανά πρόσθετα έξοδα ενοικίασης, όπως ζημιές οχήματος, απώλεια καυσίμου, πρόστιμα ή οποιαδήποτε άλλα απρόβλεπτα κόστη. Το ύψος της κατάθεσης εξαρτάται από την κατηγορία του οχήματος, την περίοδο ενοικίασης και τα πακέτα ασφάλισης. Η πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιείται για προέγκριση πρέπει να είναι στο όνομα του οδηγού.

Πολιτική Ασφάλισης

Τα ενοικιαζόμενα οχήματά μας συνοδεύονται από ασφάλιση αστικής ευθύνης έναντι τρίτων, απαλλαγή από ζημιές από σύγκρουση και προστασία κλοπής, αλλά πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον σας να προσθέσετε ένα εκτεταμένο πακέτο ασφάλισης και να μειώσετε την ευθύνη σας. Εάν λάβετε αυτήν την απόφαση μετά την online κράτησή σας, μπορείτε πάντα να προσθέσετε ασφάλιση όταν παραλάβετε το αυτοκίνητο από τον σταθμό μας Heraklionairportrentacar.

Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Έναντι Τρίτων

Η ασφάλεια αστικής ευθύνης έναντι τρίτων είναι μια κάλυψη που σας προστατεύει οικονομικά εάν είστε υπεύθυνοι για ζημιές ή τραυματισμούς σε άλλα άτομα ή στην περιουσία τους. Εάν έχετε ασφάλιση μέσω τρίτου παρόχου ασφάλισης (πιστωτικής κάρτας ή ασφαλιστικής εταιρείας), πρώτα θα πληρώσετε το Heraklionairportrentacar για τυχόν ζημιές και στη συνέχεια θα σας επιστραφούν τα χρήματα μέσω του ασφαλιστικού σας παρόχου.

Για σωματικές βλάβες το μέγιστο περίπου 1.220.000,00 ευρώ.

Για υλικές ζημιές το μέγιστο περίπου 1.220.000,00 ευρώ.

Πλήρης Ασφάλιση με Μερική Απαλλαγή Ευθύνης (CDW)

Η Πλήρης Ασφάλιση με Μερική Απαλλαγή Ευθύνης (CDW) είναι η ευθύνη του ενοικιαστή  του οχήματος για ζημιές που θα προκαλέσει σε αυτό αν εμπλακεί σε ένα ατύχημα. Κυμαίνεται από 700,00 έως 2000,00 EUR, ανάλογα με την κατηγορία του ενοικιαζόμενου οχήματος. Εκτός από το επιπλέον ποσό, θα χρεωθεί και τέλος διαχείρισης 72,00 EUR. Σε περιπτώσεις που οι ζημιές έχουν προκληθεί από αμέλεια, κατανάλωση αλκοόλ ή άλλων ναρκωτικών ουσιών ή σοβαρή παράβαση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, ο ενοικιαστής θα είναι υπεύθυνος για το συνολικό ποσό του κόστους επισκευής ή την συνολική αξία του οχήματος σε περίπτωση ολικής απώλειας του οχήματος.

CDW με Μειωμένη Απαλλαγή Ευθύνης

Αυτή η κάλυψη μειώνει την ευθύνη του ενοικιαστή του οχήματος για ζημιές που θα προκληθούν σε περίπτωση ατυχήματος. Κατά τη στιγμή της παραλαβής, θα σας προσφερθεί μείωση υπέρβασης ασφάλισης. Το επιπλέον κόστος αναφέρεται στο σύστημα κρατήσεων μας.

Το CDW με Μειωμένη Απαλλαγή Ευθύνης δεν καλύπτει τροχούς, ελαστικά, το κάτω μέρος του οχήματος, ζημιές εσωτερικών αξεσουάρ, ούτε παρέχει κάλυψη σε περίπτωση αμέλειας, για ζημιές που προκαλούνται υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ναρκωτικών ουσιών καθώς και σε περίπτωση κλοπής του ενοικιαζόμενου οχήματος.

Μικτή Ασφάλιση χωρίς Απαλλαγή Ευθύνης (SCDW)

Η Μικτή Ασφάλιση χωρίς Απαλλαγή Ευθύνης (SCDW) καλύπτει το αμάξωμα του οχήματος και όλες τις ζημιές από σύγκρουση. Η ευθύνη του ενοικιαστή για ζημιές είναι μόνο το τέλος διαχείρισης 72,00 EUR. Η SCDW δεν καλύπτει γυαλί, ελαστικά, το κάτω μέρος του οχήματος, ζημιές στο εσωτερικό, ζημιές σε περίπτωση αμέλειας ή που προκαλούνται υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ναρκωτικών ουσιών, καθώς και κλοπή ενοικιαζόμενου οχήματος.

Προστασία Κλοπής (TP)

Η ευθύνη του ενοικιαστή σε περίπτωση κλοπής του οχήματος ή των ανταλλακτικών του κυμαίνεται από 700,00 έως 2000,00 EUR, ανάλογα με την κατηγορία του αυτοκινήτου, συν το κόστος διαχείρισης 72,00 EUR. Σε περίπτωση κλοπής των κλειδιών, του τηλεχειριστηρίου ή του πιστοποιητικού εγγραφής, ο ενοικιαστής του οχήματος θα είναι υπεύθυνος για την πλήρη αξία τους.

WUG (Τροχοί, Κάτω Μέρος του Οχήματος και Κάλυψη Κρυστάλλων)

Η ασφάλεια WUG καλύπτει ζημιές σε τροχούς, γυαλιά και στο κάτω μέρος του οχήματος εκτός από περιπτώσεις εκ προθέσεως ζημιών, αμέλειας του οδηγού, χρήσης ενοικιαζόμενου οχήματος υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, εκτός δρόμου και απαγορευμένων περιοχών οδήγησης. Σε περίπτωση σκασμένου ελαστικού, ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά του οχήματος στο πλησιέστερο κατάστημα ελαστικών για αντικατάσταση ή επισκευή του ελαστικού.

Ατύχημα / Ακινητοποίηση

Σε περίπτωση ατυχήματος ο ενοικιαστής πρέπει αμέσως να ενημερώσει την Heraklionairportretnacar. Εάν υπάρχει τρίτος, ο ενοικιαστής πρέπει επίσης να καλέσει την αστυνομία. Εάν υπάρχει ζημιά ή κάποιο εξάρτημα του οχήματος που λείπει ή έχει κλαπεί, η αναφορά της Αστυνομίας θα πρέπει να προσκομιστεί στο τοπικό γραφείο.

Ένα κατεστραμμένο όχημα θα αντικατασταθεί με ένα παρόμοιο ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και την απόσταση από τον πλησιέστερο σταθμό. Εάν το ατύχημα συνέβη από υπαιτιότητα/αμέλεια του οδηγού, θα χρεωθεί τέλος ακινητοποίησης, διαχείρισης και η μεταφορά του οχήματος. Οι παραπάνω χρεώσεις ενδέχεται να υπερβαίνουν το αντίστοιχο επιπλέον ποσό CDW και δεν επιστρέφονται.

Τεχνικό Σφάλμα

Η βλάβη σε ένα ενοικιαζόμενο όχημά μας είναι ασυνήθιστη καθώς τα οχήματα συνήθως είναι αρκετά καινούργια και καλά συντηρημένα. Αν σας συμβεί όμως βλάβη, βρείτε πρώτα ένα ασφαλές μέρος να σταθμεύσετε και επικοινωνήστε αμέσως με την Heraklionairportrentacar σε έναν από τους αριθμούς τηλεφώνου που αναγράφονται στο έγγραφο ενοικίασης. Θα σταλεί οδική βοήθεια και θα κανονίσουμε την ανάκτηση ή την αντικατάσταση του οχήματος. Σε περίπτωση τεχνικού σφάλματος ή ζημιάς ενός οχήματος λόγω κακής χρήσης, αμέλειας ή άλλης αιτίας που προκαλείται από τον ενοικιαστή, ο ενοικιαστής ευθύνεται εξ ολοκλήρου για το άμεσο και ενδεχόμενο κόστος επισκευής.

Κατοικίδια

Τα κατοικίδια επιτρέπονται σε ένα ενοικιαζόμενο όχημα κατόπιν συνεννόησης μαζί μας. Τα κατοικίδια πρέπει να τοποθετούνται και να μεταφέρονται με ασφάλεια. Ένα ενοικιαζόμενο όχημα πρέπει να επιστραφεί σε καθαρή κατάσταση και χωρίς τρίχες κατοικίδιων για να αποφευχθούν τυχόν χρεώσεις καθαρισμού/λεπτομέρειας που θα εφαρμοστούν σε περίπτωση που δεν ισχύει αυτός ο κανόνας.

Προαιρετικά Πρόσθετα

Εάν δεν έχετε επιλέξει τα πρόσθετα κατά τη στιγμή της online κράτησης, μπορείτε να τα προσθέσετε κατά την παραλαβή του ενοικιαζόμενου οχήματός σας. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη σας ότι σε αυτήν την περίπτωση οι προαιρετικές πρόσθετες παροχές εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα και η τιμή τους μπορεί να αλλάξει χωρίς προειδοποίηση.

 • Booster / Παιδικό κάθισμα / Βρεφικό κάθισμα: 4,20 EUR/ημέρα
 • Navigator/GPS: 8,00 EUR/ημέρα

Οι γονείς ή οι νόμιμοι κηδεμόνες είναι οι υπεύθυνοι για τη σωστή χρήση των βρεφικών καθισμάτων/boosters.

Πολιτική Καυσίμων

Το ίδιο με το ίδιο: Το αυτοκίνητο θα πρέπει να επιστραφεί με την ίδια ποσότητα καυσίμου που ενοικιάστηκε την ώρα της παραλαβής.

Οδική Βοήθεια

Στην Heraklionairportrentacar είναι διαθέσιμη η Οδική Βοήθεια και ισχύει σύμφωνα με τα στοιχεία της κράτησής σας. Ανάλογα με τις περιστάσεις, όπως μη σχετικά στοιχεία επικοινωνίας, κατευθύνσεις ή σκόπιμη χρήση ενοικιαζόμενου οχήματος στις περιοχές που δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία, η εταιρεία ενοικίασης διατηρεί το δικαίωμα να μην παρέχει αυτήν την υπηρεσία. Η Οδική βοήθεια δεν είναι επίσης διαθέσιμη για ενοικιαστές που χρησιμοποίησαν φέριμποτ χωρίς γραπτή άδεια από την Heraklionairportrentacar.

Μεταφορά με Πλοίο

Τα οχήματα δεν μπορούν να μετακινηθούν μεταξύ νησιών. Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε φέρι μποτ, ενημερώστε μας κατά την παραλαβή. Σε περίπτωση που κάποιος μισθωτής δεν ενημερώσει, θεωρείται αμέλεια που ακυρώνει την ασφάλιση και ο ενοικιαστής πρέπει να καταβάλει πρόστιμο 300,00 ευρώ. Οι ζημιές κατά τη μεταφορά και την οδήγηση από το νησί της Κρήτης δεν καλύπτονται από καμία ασφάλεια και ο πελάτης είναι υπεύθυνος για το πλήρες κόστος της επισκευής.

Τέλος Εκτός Ωραρίου

Το επίσημο ωράριο των γραφείων μας είναι από τις 08:00 έως τις 22:00. Παρακαλούμε ελέγξτε την ώρα παραλαβής και παράδοσης ενοικίασης του οχήματός σας για τυχόν πρόσθετες ώρες λειτουργίας μας στην ιστοσελίδα μας. Οι κρατήσεις εκτός ωραρίου θα έχουν κόστος 22,00 EUR.

Καθυστερημένη Παραλαβή

Σε περίπτωση μη ειδοποιημένων καθυστερήσεων η διαθεσιμότητα ενός οχήματος δεν είναι εγγυημένη. Μετά την περίοδο χάριτος της μίας ώρας η ενοικίαση θα χαρακτηριστεί ως No-Show. Εάν εμφανιστεί ο ενοικιαστής μετά την περίοδο χάριτος, ενδέχεται να του παρέχουμε ένα όχημα ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, αλλά αυτό μπορεί να είναι διαφορετικού τύπου και να έχει διαφορετικές τιμές από την αρχική κράτηση.

Σε περίπτωση καθυστερημένων αφίξεων και μη ειδοποιημένων καθυστερήσεων ή μη παροχής αριθμών πτήσης, το προσωπικό μας δεν θα περιμένει μετά την λήξη της ώρας εργασίας και το κατάστημα θα κλείσει.

Καθυστερημένες Επιστροφές

Ένα όχημα ενοικιάζεται για μια περίοδο όπως περιγράφεται στο συμφωνητικό μίσθωσης. Εάν ένα ενοικιαζόμενο όχημα δεν επιστραφεί εντός μίας ώρας από την περίοδο χάριτος, θα χρεωθεί αυτόματα μια επιπλέον ημέρα ενοικίασης καθώς και τυχόν προαιρετικά πρόσθετα όπως παιδικά καθίσματα, επιπλέον οδηγοί ή απαλλαγή από ζημιές. Η χρέωση θα εφαρμοστεί στην κάρτα που χρησιμοποιήθηκε για την εγγύηση ή την πληρωμή κατά την έναρξη της ενοικίασης.

Δεν θα δοθούν επιστροφές χρημάτων για ενοικιάσεις που έληξαν νωρίς, για καθυστερημένες παραλαβές ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, για μη εμφανίσεις ή για ακυρώσεις που έγιναν την ίδια ή μετά την ημερομηνία και ώρα έναρξης της ενοικίασης.

Επεκτάσεις Ενοικίασης

Παρακαλούμε σημειώστε:  η παράταση της ενοικίασης οχήματος πρέπει να δηλωθεί στο τοπικό γραφείο τουλάχιστον 24 ώρες πριν από τη λήξη της ενοικίασης. Η αντίθετη περίπτωση θα επισύρει ποινική ευθύνη για παράνομη χρήση και κατοχή οχήματος.

Ένας μισθωτής μπορεί να ζητήσει επέκταση στο τηλεφωνικό μας κέντρο ή μέσω email, όπου ο σταθμός ενοικίασης, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, θα συμφωνήσει ή όχι για την επέκταση. Η ενοικίαση θα υπόκειται στις τοπικές τιμές που μπορεί να είναι υψηλότερες από την αρχική τιμή κράτησης.

Ενοικιάσεις Απλής Μετάβασης

Προσφέρουμε ενοικιάσεις οχημάτων απλής μετάβασης και η ελάχιστη περίοδος ενοικίασης είναι δύο ημέρες. Ελέγξτε το ηλεκτρονικό μας σύστημα κρατήσεων και δείτε τις τιμές μας για τις πιο δημοφιλείς ενοικιάσεις απλής μετάβασης. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Επεκτάσεις Ενοικίασης

Για ακυρώσεις κρατήσεων περισσότερες από 7 ημέρες πριν από την ώρα παραλαβής θα υπάρχει πλήρης επιστροφή χρημάτων.

Για ακυρώσεις λιγότερο από 7 ημέρες νωρίτερα θα υπάρχει επιστροφή χρημάτων 50%.

Για ακυρώσεις λιγότερο από 4 ημέρες νωρίτερα δεν θα υπάρχει επιστροφή χρημάτων.

Η ακύρωση κράτησης την ημέρα της ενοικίασης θα υπόκειται σε χρέωση 100%.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η ακύρωση πρέπει να γίνει μέσω του συνδέσμου ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ στον ιστότοπό μας. Ακυρώσεις μέσω τηλεφώνου δεν γίνονται δεκτές και δεν επιστρέφονται χρήματα.

Πρόστιμα

Είναι ευθύνη κάθε ενοικιαστή να καλύπτει το κόστος τυχόν προστίμων στάθμευσης και παραβιάσεων της κυκλοφορίας. Θα πρέπει να προσκομιστεί απόδειξη πληρωμής την τελευταία ημέρα της ενοικίασης στον τοπικό μας σταθμό ενοικίασης. Εάν τα πρόστιμα πληρωθούν από την HeraklionAirportRentACar, ο ενοικιαστής θα χρεωθεί ολόκληρο το ποσό του προστίμου συν το τέλος διεκπεραίωσης.

Ποινικές Ρήτρες

 • Σε περίπτωση απώλειας των εγγράφων του οχήματος ο ενοικιαστής θα χρεωθεί 150,00 EUR συν 50,00 EUR ανά ημέρα, όταν το αυτοκίνητο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Μέγιστο 500,00 EUR.
 • Σε περίπτωση απώλειας του κλειδιού του οχήματος ο ενοικιαστής θα χρεωθεί 250,00 EUR συν 50,00 EUR ανά ημέρα, όταν το αυτοκίνητο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Μέγιστο 500,00 EUR.
 • Σε περίπτωση απώλειας ή ζημιάς κράνους (ενοικίαση μηχανής) ο ενοικιαστής θα χρεωθεί την πλήρη αξία σε τρέχουσες τιμές της αγοράς
 • Σε περίπτωση εσωτερικών βαθουλωμάτων ο ενοικιαστής θα χρεωθεί μέχρι τις εκτιμώμενες ζημιές

Άδεια Οδήγησης για Μοτοσικλέτες

Απαιτείται έγκυρο και πρωτότυπο δίπλωμα οδήγησης που έχει εκδοθεί τουλάχιστον (1) ένα χρόνο πριν από την ημερομηνία ενοικίασης. Αντίγραφα δεν θα γίνονται δεκτά.

Για πολίτες εκτός ΕΕ απαιτείται διεθνής άδεια.

Παρακαλούμε σημειώστε: δεν δεχόμαστε προσωρινές άδειες και σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο και κώδικα οδικής κυκλοφορίας καμία από τις κατηγορίες μοτοσυκλετών δεν μπορεί να οδηγηθεί μόνο με δίπλωμα αυτοκινήτου.

Σημαντικό: Εάν εκτιμήσουμε κατά την κρίση μας ότι ένας οδηγός δεν μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια για οποιονδήποτε λόγο (έλλειψη οδηγικής ικανότητας ή εμπειρίας), θα αρνηθούμε την ενοικίαση.

Κατηγορίες Άδειας Οδήγησης

Με άδεια οδήγησης κατηγορίας «AM» μπορείτε να οδηγήσετε μηχανάκι με μέγιστη ταχύτητα 45 km/h και μέγιστο κυβισμό 50 cc. Ο αναβάτης πρέπει να είναι άνω των 16 ετών.

Με άδεια οδήγησης κατηγορίας «A1» μπορείτε να οδηγήσετε μοτοσυκλέτα με κυβισμό κινητήρα 100-125 cc. O αναβάτης πρέπει να είναι άνω των 18 ετών.

Με άδεια οδήγησης κατηγορίας «A2» μπορείτε να οδηγήσετε μοτοσυκλέτα με μέγιστη ισχύ 35 kW και μέγιστο κυβισμό έως 400 cc. Ο αναβάτης πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 ετών.

Με άδεια οδήγησης κατηγορίας «Α» μπορείτε να οδηγήσετε οποιαδήποτε μοτοσικλέτα 2 ή 3 τροχών με ισχύ μεγαλύτερη από 15 KW. Ο αναβάτης πρέπει να είναι τουλάχιστον 24 ετών. Η άδεια οδήγησης κατηγορίας «Α» ισχύει για οδήγηση οχημάτων των κατηγοριών «ΑΜ», «Α1», «Α2».

Τα ATV / QUADS χρειάζονται άδεια οδήγησης κατηγορίας «Β» και ο αναβάτης πρέπει να είναι άνω των 20 ετών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Για αναβάτες εκτός ΕΕ, οποιαδήποτε από τις κατηγορίες μοτοσικλετών απαιτεί διεθνή άδεια οδήγησης στα Αγγλικά με την οπισθογράφηση. Εάν ένας οδηγός δεν έχει στην κατοχή του αντίγραφο της άδειας, το όχημα δεν θα παραδοθεί και η Heraklionairportrentacar δεν θα επιστρέψει τα χρήματα

Επιπλέον Οδηγός

Πρόσθετος οδηγός μπορεί να υπάρξει εφόσον είναι κάτοχος πρωτότυπης και έγκυρης άδειας οδήγησης σε μια από τις απαιτούμενες κατηγορίες, όπως αυτές αναγράφονται στους κανόνες παραπάνω.

Διαδικασία Κράτησης

Στον ιστότοπό μας μπορείτε να υποβάλετε κράτηση ή αίτημα για μοτοσικλέτα. Θα σας ενημερώσουμε τηλεφωνικά ή μέσω e-mail για τη διαθεσιμότητα και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία πρέπει να γνωρίζετε πριν την κράτηση. Η κράτησή σας επιβεβαιώνεται μόλις προπληρωθεί διαδικτυακά η προκαταβολή. Θα λάβετε επιβεβαίωση κράτησης μέσω email με τις οδηγίες για την παράδοση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όταν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρονική μας πλατφόρμα κρατήσεων είναι προς το συμφέρον σας να διαβάσετε προσεκτικά τους Όρους και τις Προϋποθέσεις μας, προκειμένου να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Πολιτική Ασφαλείας

Οι online τιμές μας περιλαμβάνουν:

Aσφάλεια Aστικής Eυθύνης Έναντι Τρίτων. Η Aσφάλεια Aστικής Eυθύνης Έναντι Τρίτων είναι μια κάλυψη που σας προστατεύει οικονομικά εάν ευθύνεστε για ζημιές ή τραυματισμούς σε άλλο άτομο ή στην περιουσία του. Εάν έχετε ασφάλιση μέσω τρίτου παρόχου ασφάλισης (πιστωτική κάρτα ή ασφαλιστική εταιρεία) θα πληρώσετε την Heraklionairportrentacar για τυχόν ζημιές και στη συνέχεια θα σας επιστραφούν τα χρήματα μέσω του ασφαλιστικού σας παρόχου. Παρακαλώ σημειώστε: Η Aσφάλεια Aστικής Eυθύνης Έναντι Τρίτων δεν καλύπτει ζημιές στο ενοικιαζόμενο όχημα.

CDW (Πλήρης Ασφάλιση με Μερική Απαλλαγή Ευθύνης). Η Πλήρης Ασφάλιση με Μερική Απαλλαγή Ευθύνης είναι η ευθύνη του ενοικιαστή  του οχήματος για ζημιές που θα προκαλέσει σε αυτό αν εμπλακεί σε ένα ατύχημα. Το εκπιπτόμενο ποσό ποικίλλει ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος και ορίζεται στην ιστοσελίδα μας. Πέραν του πλεονάζοντος  ποσού, σε περιπτώσεις ζημιών θα χρεωθεί τέλος διαχείρισης 72,00 EUR.

Προστασία από κλοπή (TP). Η ευθύνη του ενοικιαστή σε περίπτωση κλοπής ενοικιαζόμενου οχήματος ή εξαρτημάτων του ποικίλλει ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος, συν το τέλος διαχείρισης 72,00 EUR. Σε περίπτωση κλοπής των κλειδιών, του τηλεχειριστηρίου ή του πιστοποιητικού εγγραφής, ο ενοικιαστής του οχήματος θα είναι υπεύθυνος για την πλήρη αξία του.

Έξτρα Ασφαλιστικές Επιλογές

Το CDW (Απαλλαγή Ζημίας από Σύγκρουση) με Μειωμένη Απαλλαγή Ευθύνης μειώνει σημαντικά τις εκπτώσεις εάν έχετε ατύχημα στο ενοικιαζόμενο όχημα. Είναι μια προαιρετική ασφαλιστική κάλυψη αλλά ταυτόχρονα την συστήνουμε πολύ. Μπορεί να προστεθεί κατά τη διαδικασία online κράτησης στον ιστότοπό μας ή κατά τη παραλαβή του οχήματος ενοικίασης. Η εταιρεία ενοικίασης μπορεί να αυξήσει αυτό το ποσό ανάλογα με την ηλικία του οδηγού ή εάν είναι απαραίτητο για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ασφαλιστική προστασία ΔΕΝ ισχύει στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.
 • οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους και σε όποιον δρόμο δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία
 • ζημιές που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος (από κάτω) της μοτοσυκλέτας ή στα ελαστικά και τις ζάντες.
 • οδήγηση οχήματος από οδηγό που δεν αναφέρεται στη σύμβαση ενοικίασης.
 • μη αναφερθέντες  ζημιές στο σταθμό μας και μη υποβληθείσα έκθεση ατυχήματος, όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία.
 • απώλεια/φθορά κλειδιών η οποία θα χρεωθεί πλήρως στον ενοικιαστή μέχρι την εμπορική της αξία καθώς επίσης θα χρεωθεί και το κόστος μεταφοράς/ακινητοποίησης.

Πολιτική Καυσίμων

Ο ενοικιαστής πρέπει να επιστρέψει μια μοτοσικλέτα/ATV με την ίδια στάθμη καυσίμου που ήταν τη στιγμή της ενοικίασης. Σε περίπτωση που ένα ενοικιασμένο όχημα επιστραφεί με περισσότερα καύσιμα από αυτά που είχε όταν παραδόθηκε στον ενοικιαστή, δεν επιστρέφουμε τη διαφορά. Εάν επιστραφεί με λιγότερα καύσιμα από αυτά που είχε όταν παραδόθηκε στον ενοικιαστή, ο πελάτης χρεώνεται την αξία του καυσίμου που λείπει.

Πρόστιμα Τροχαίας

Όλα τα πρόστιμα και οι διοικητικές κυρώσεις καταβάλλονται μόνο από τον ενοικιαστή.

Αξεσουάρ

Διατίθεται σχάρα αποσκευών ή επάνω θήκη κατόπιν αιτήματος. Θα σας ενημερώσουμε τηλεφωνικά ή μέσω email για το επιπλέον κόστος. Δεν παρέχουμε μπουφάν και ρούχα για τις μοτοσυκλέτες.

Κράνη

Τα κράνη παρέχονται δωρεάν και είναι ως επί το πλείστον open-faced`. Σε περίπτωση που ζητηθούν κράνη full-face, σας συμβουλεύουμε να φέρετε το δικό σας κράνος για άνεση. Οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά ενός ενοικιασμένου κράνους θα χρεωθεί στον ενοικιαστή στην εμπορική του αξία.

Παράπονα

Οποιοδήποτε παράπονο θα πρέπει να αναφέρεται πριν από το τέλος της περιόδου ενοικίασης στην Heraklionairportrentacar τηλεφωνικά, ώστε να το διερευνήσουμε και να προβούμε στις ανάλογες ενέργειες. Ο αριθμός τηλεφώνου μας αναγράφεται στο συμβόλαιο ενοικίασης και παρέχουμε υπηρεσίες υποστήριξης από τις 08.30 έως τις 22.30 κάθε μέρα. Η μη τήρηση αυτής της διαδικασίας μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά μας να διερευνήσουμε μια καταγγελία και να λύσουμε το πρόβλημα και επίσης θα επηρεάσει τα δικαιώματά σας βάσει της σύμβασης. Παράπονα που υποβάλλονται μετά τη λήξη της περιόδου ενοικίασης δεν θα διερευνηθούν και δεν μπορούν να αποζημιωθούν με κανέναν τρόπο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μόλις υπογράψετε ένα συμβόλαιο ενοικίασης τη στιγμή της παραλαβής του οχήματος, συμφωνείτε με όλους τους όρους που αναφέρονται παραπάνω και επίσης αναφέρονται στη συμφωνία ενοικίασης.

Μοντέλο Οχήματος

Το σύστημα κρατήσεων μας δεν επιβεβαιώνει τον καθορισμό για ένα συγκεκριμένο μοντέλο οχήματος ή χρώμα στην ίδια κατηγορία. Το τελικό μοντέλο ενοικίασης εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα. Το όχημα που εμφανίζεται σε οποιαδήποτε τεκμηρίωση είναι μόνο για καθοδήγηση και μπορεί να αντικατασταθεί με ένα εναλλακτικό, παρόμοιο ή αναβαθμισμένο όχημα κατά την κρίση μας.

Κατάσταση Οχήματος

Η επιθεώρηση του οχήματος πριν την παραλαβή του για τυχόν υπάρχουσες ζημιές αποτελεί ευθύνη του οδηγού. Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν είναι ικανοποιημένος με το όχημα, οφείλει να ενημερώσει τον σταθμό ενοικίασης για να κανονίσει την αλλαγή του. Τυχόν παράπονα μετά το τέλος της περιόδου ενοικίασης δεν θα γίνονται δεκτά και ούτε θα μπορεί να υπάρξει αποζημίωση.

Απαγορεύεται Το Κάπνισμα

Σε όλα τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα μας δεν επιτρέπεται το κάπνισμα. Σε περίπτωση που οι ενοικιαστές δεν τηρήσουν αυτόν τον κανόνα, θα επιβληθεί ένα τέλος 150 ευρώ στο τέλος της περιόδου ενοικίασης του αυτοκινήτου για πλήρη καθαρισμό συν το αντίτιμο για τυχόν ζημιές, τρύπες σε καθίσματα, χαλιά ή χαλάκια από κάψιμο τσιγάρου.